VIDEÓ: Szükségállapotot rendeltek el Oroszországban a rendkívüli áradások miatt

A Fekete-tenger menti településeken szükségállapotot rendeltek el az áradások és heves esőzések miatt. Többen meghaltak, több tízezer ingatlant öntött el a víz.

Néhány óra alatt több mint kéthavi csapadék zúdult le a Fekete-tenger menti településekre. Az esőzések érintették a legnépszerűbb orosz üdülőtelepülés Szocsit és a Krím-félszigetet is.

Dzhubga településen 170 mm csapadék hullott, a Khorota and Matsesta folyókon áradás indult meg és mindkét folyó áttörte a gátjait.

Július 6-ig összesen 660 házat érintett az áradás, többek között a Szocsi-i kórházat is. A városban egy ember meghalt.

Alexey Kopaygorodsky a város polgármestere elmondta, hogy a viharos időjárás miatt több tucat part menti ingatlanban is károk keletkeztek.

A lakosságot több településen is felszólították, hogy készüljenek fel egy esetleges evakuálásra. Ezidáig 660 embert kellett kitelepíteni, és 64-en tartózkodnak átmeneti szállásokon.

Még drámaibb a helyzet a közeli Tuapse városában, ahol a DPA hírügynökség jelentése szerint már négy halálos áldozatot követelt az áradás. Egy édesanyát és gyermekét az autójukkal együtt ragadott el az ár.

Az áradások meteorológiai háttere

Az elmúlt napokban egy alacsony nyomású ciklonális mező alakította a térség időjárását és sokfelé okozott heves záporokat és zivatarokat. A GFS modellfutása lapaján még a mai és holnapi napon további csapadék várható a térségben, majd szárazabbra fordul az időjárás.

Total
0
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek